مقررات گمرک ورودی و خروجی

آشنایی با قوانین و مقررات کالا و خودروی همراه مسافر


کلیات :


مسافران خروجی اعم از اینکه ایرانی یا خارجی باشند میتوانند علاوه بر وسایل سفر و لوازم شخصی، کالاهای ایرانی به هر میزان و کالای غیرایرانی تا سقف مقرر در آیین نامه مسافران ورودی را همراه ببرند مشروط بر آنکه هر دو گروه کالا جنبه تجاری پیدا نکند.


لوازم شخصی (به استناد تبصره ماده 135 آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی) : عبارت است از اشیای نو و مستعمل یک مسافر که ممکن است بطور معمول و عرفی در طول سفر برای استفاده شخصی وی لازم باشد، این لوازم مشمول معافیت بوده اما شامل کالاهایی که جنبه تجاری دارد نخواهد شد .


در ضمن تشخیص کالای شخصی یا تجاری از کالا با گمرک است.


ماده 136 آئین نامه اجرایی قانون امور گمرکی :


بر اساس ماده 136 مسافرین ورودی و یا خروجی از قلمرو گمرکی موظفند کالای همراه خود را به گمرک اظهار نمایند این اظهار م تواند بصورت شفاهی انجام شود و چنانچه از طرف گمرک به آنان اظهارنامه مخصوص مسافری داده شود باید آن را با دقت تنظیم و به گمرک تسلیم نمایند.


چنانچه مسافر اجناس خود را جاسازی وبه گمرک اظهار نکرده باشد و گمرک بر اثر بازرسی آنها را کشف نماید، مشمول مقررات قاچاق خواهد بود.

شایان ذکر است در مرزهایی که گمرک از نظام دو مسیر سبز و قرمز برای کنترلهای گمرکی اقدام مینماید انتخاب مسیر توسط مسافر به منزله اظهار کالای خود می باشد و در صورت انتخاب مسیر سبز به این معنی خواهد بود که کالایی برای اظهار به گمرک ندارد .


– در صورت درخواست مسافر مقیم ایران که قلمرو گمرکی کشور را ترک می نماید گمرک ملزم است بخشی از کالای همراه وی را که مجاز به خروج آن می باشد مشخص نماید تا در موقع ورود مجدد به کشور از پرداخت حقوق ورودی معاف شود.


– اتباع خارجی که بطور رسمی در ایران به کار یا تحصیل اشتغال دارند در پایان کار یا تحصیل میتوانند لوازم منزل خود را در حد متعارف بدون ارائه مجوز یا کارت بازرگانی از کشور خارج نمایند.



آشنایی با قوانین و مقررات گمرکی


الف- مقررات خروجی کالای همراه مسافر :


خشکبار :

خروج انواع خشکبار به همراه مسافر به ازای هر گذرنامه 10 کیلوگرم و زعفران به ازای هر گذرنامه 100 گرم مجاز است.

خروج پسته، مغز پسته، خشکبار، زعفران برای مسافران به عتبات عالیات و سایر اماکن مقدسه ممنوع است.

خاویار :

میزان مجاز خروج خاویار توسط مسافرین 125 گرم میباشد.

فرش و گلیم :

خروج فرش دستباف به همراه مسافر تا سقف 20 مترمربع مجاز بوده و محدودیتی از نظر تعداد قطعات فرش همراه مسافر در سقف متراژ ذکر شده وجود نخواهد داشت.

خروج فرش همراه مسافر علاوه بر مرزهای هوایی از مرزهای زمینی و دریایی نیز مجاز میباشد.

خروج فرش های نفیس و سایر اشیایی که دارای ارز شهای تاریخی و میراث فرهنگی هستند، به همراه مسافر ممنوع است.

خروج فرش همراه مسافر به مقصد کشورهای زیارتی عراق، سوریه و عربستان سعودی ممنوع می باشد.

ارز و ریال ایرانی :

به موجب مقررات بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران خروج ارز بصورت اسکناس حداکثر به مبلغ 000‚10 دلار و یا معادل آن به ارزهای دیگر توسط هر مسافر بلامانع میباشد.

خروج ارز خارجی بیش از سقف تعیین شده مستلزم اظهار آن به گمرک و ثبت اطلاعات در درگاه الکترونیکی نزد گمرک به آدرس اینترنتی http://cdf.irica.ir بوده و موکول به ارائه اظهارنامه ارزی و یا اعلامیه بانکی مربوط و یا هر سند بانکی که مبین پرداخت وجه به صورت اسکناس از محل حساب ارزی یا فروش ارز باشد توسط مسافر خواهد بود.

میزان خروج ریال ایرانی همراه مسافر حداکثر پنج میلیون ریال میباشد.

طلا و نقره :

خروج زیورآلات شخصی همراه مسافر، حداکثر تا میزان 150 گرم از انواع مصنوعات طلا مجاز خواهد بود.خروج مصنوعات و ظروف نقره به عنوان هدیه و سوغات توسط مسافر حداکثر تا میزان 3 کیلوگرم مجاز میباشد مشروط بر اینکه اشیاء مذکور از زمره آثار فرهنگی و تاریخی محسوب نگردد.

اگر زیورآلات مزین به سنگهای گرانبها از قبیل الماس ،یاقوت و زمرد باشد نباید وزن آن در مجموع از یک قیراط بیشتر باشد.

حیوانات خانگی:

خروج حیوانات خانگی پس از اخذ مجوز ازسازمان دامپزشکی ورعایت تشریفات گمرکی امکان پذیرمیباشد.

ضمنا ضرورت دارد مسافر از مقررات کشور مقصد در این خصوص وشرایط حمل توسط شرکتهای هواپیمائی در مورد حیوانات خانگی اطلاعات لازم را اخذ نماید.

سلاح و مهمات :

خروج اسلحه و مهمات و تجهیزات نظامی از کشور ممنوع است.

محصولات فرهنگی، هنری و اشیاء عتیقه :

خروج اشیای عتیقه، آثار هنری اصیل، کتا بهای خطی و چاپ سنگی، قطعات خوشنویسی شده، اوراق مینیاتور، انواع سک ههای گرانبها و هر نوع اشیای تاریخی و میراث فرهنگی ممنوع است.

ارسال کلیه آثار صوتی (اعم از CD و نوار) دارای مجوز تکثیر از مرکز موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از کلیه مبادی خروجی، به خارج از کشور با رعایت مقررات و ضوابط گمرکی مجاز میباشد.

ارسال نوارهای کاست فاقد مجوز تکثیر، با تشخیص و مجوز ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بلامانع خواهد بود.

خروج آثار تصویری و رایان های و آثار مکتوب شامل کتاب و مطبوعات با رعایت تجاری نبودن و دارای مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بلامانع است.

خروج کلیه محصولات فرهنگی و هنری از کشور به صورت محموله پستی، همراه مسافر یا تجاری به استثنای موارد زیر آزاد میباشد:

الف) قرآن مجید که دارای مهر تأیید شورای نظارت بر چاپ و نشر قرآن وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی نباشد.

ب) فیلم های سینمایی 35 میلیمتری.

ج) اصل کلیه کتب خطی قدیمی و چاپ سنگی.

د) آثار هنری و ادوات موسیقی که جزو میراث فرهنگی کشور محسوب میشود.

نحوه تشخیص و تعیین مصادیق موارد مربوط به بندهای (ج ) و ( د ) براساس قوانین و مقررات مربوط توسط سازمان میراث فرهنگی کشور اعلام میشود.

خروج محصولات فرهنگی و هنری به صورت تجاری مستلزم رعایت قوانین و مقررات مرتبط می باشد. صدور تابلوی نقاشی و سایر آثار فرهنگی با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجاز می باشد.

خروج موقت خودرو :

متقاضیان اخذ پروانه خروج موقت خودروهای سواری برای خروج خودروی خود میتوانند با در دست داشتن اسناد مالکیت خودرو خود و یا وکالتنامه رسمی از سوی صاحب خودرو به یکی از گمرکات مراکز استان ها و یا گمرک تهران مراجعه تا نسبت به انجام تشریفات گمرکی مربوطه اقدام کنند.

مدارک مورد نیاز:

1. اصل و کپی سند مالکیت وسیله نقلیه

2. حضور خودرو در گمرک

3. حضور مالک یا نماینده قانونی وی در گمرک

4. اصل و کپی شناسنامه نیروی انتظامی خودرو

5. اصل و دو کپی از کارت خودرو

6. اصل و دوکپی از شناسنامه یا پاسپورت مالک خودرو

7. در صورتی که خودرو در رهن بانک یا شرکت لیزینگ باشند منوط به اخذ موافقت آنها میباشد.

توضیح : خروج خودروهای بالای 25 سال منوط به اخذ مجوز از سازمان میراث فرهنگی میباشد .

مدت اعتبار پروانه خروج موقت 3 ماه حداکثر تا یک سال میباشد و پس از این مدت بایست پس از بازگرداندن خودرو نسبت به ابطال پروانه خروج موقت یا تمدید آن در گمرک مربوطه اقدام کنند.

در صورتی که ظرف مهلت تعیین شده خودرو به کشور وارد نشود، مشمول پراخت جریمه و پیگرد قانونی میشود.

دوراظهاری خروج موقت

با استفاده از سامانه پنجره واحد تجارت فرامرزی امکان دور اظهاری خروج موقت به طور تمام سیستمی، بدون حضور فیزیکی اشخاص در گمرکات اجرایی و در تمام ساعات شبانه روز امکان پذیر گشته است.

در گذشته انجام اظهار خروج موقت مستقیماً توسط گمرک ایران و از طریق گمرکات اجرایی انجام می گرفت و صاحبان کالا با مراجعه حضوری به گمرک مورد نظر اقدام به ارائه اسناد مورد نیاز مینمودند که این اقدام باعث افزایش زمان انجام تشریفات ترخیص و اسراف در وقت و هزینه خدمت گیرندگان شده و احتمال وقوع تخلفات به دلیل ارتباط حضوری اشخاص و تبادل فیزیکی اسناد و مدارک را به شدت افزایش داده بود.

اکنون با وجود امکان دوراظهاری خروج موقت در سامانه پنجره واحد تجارت فرامرزی صاحبان کالا پس از یک بار مراجعه حضوری به گمرک اجرایی و اخذ نام کاربری و رمز عبور سامانه پنجره واحد با مراجعه به این سامانه از طریق اینترنت، دوراظهاری خروج موقت را انجام داده و مدارک و اسناد اسکن شده را در سامانه بارگذاری می نمایند.

پس از انجام دوراظهاری، از آن پس، کاربر بدون حضور فیزیکی در گمرک ، از روند پیشرفت فرآیند خروج کالای خود مطلع شده و از مراحل تشریفات قانونی اظهارنامه گمرکی خود آگاه میگردد.

فهرست اقلام دارویی ممنوعه هنگام مسافرت به کشورهای آسیای میانه:

ورود اقلام دارویی ذیل در هنگام مسافرت به کشورهای آسیای میانه از سوی گمرکات این کشورها ممنوع و مشمول جریمه های سنگین میباشد.

از مسافران درخواست میگردد از همراه داشتن اینگونه داروها در زمان مسافرت به کشورهای آسیای میانه حتی برای مصارف شخصی اکیدا خودداری نمایند.

استامینوفن کد یین

کلرودیازپوکساید

دیفن اکسیلات

کلونازپام

کلداکس

بنسکال

سودافد

کلداستاپ

تی_دول 100

رای_ دول 100

افرین

سوداکلد

ب – مسافران ورودی :

بر اساس ماده 138 آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی کالای همراه مسافر ورودی تا میزان هشتاد دلار (سالانه) از پرداخت حقوق ورودی معاف و مازاد بر آن به شرط غیر تجاری بودن با اخذ حقوق گمرکی و دو برابر سود بازرگانی قابل ترخیص میباشد.

چنانچه کالای همراه مسافر جنبه تجاری نداشته باشد (به استثناء کالای ممنوعه) پس از انجام تشریفات گمرکی ترخیص میشود و در صورتی که جنبه تجاری داشته باشد در مورد کالای مجاز و مجاز مشروط ترخیص آن از گمرک منوط به رعایت مقررات و انجام تشریفات مربوط به کالای تجاری است.

اما در مورد کالای ممنوع گمرک موظف است بر طبق ماده 105 قانون اقدام نماید و صورت ریز و مشخصات کالا باید در هنگام ورود در صورتمجلس تنظیمی منعکس و به امضای مسافر نیز برسد و یک نسخه از آن به مسافر تسلیم و مفاد ماده مذکور در آن منعکس گردد.

اسباب سفر و اشیاء شخصی مستعمل همراه مسافر در صورتی که جنبه تجاری نداشته باشد بطور کلی از پرداخت حقوق گمرکی و سود بازرگانی معاف میباشند .

ماده 140 آ یین نامه اجرایی قانون امورگمرکی :


براساس ماده 140 آئین نامه اجرایی قانون امور گمرکی اگر مسافرین که برای مدت کوتاهی به قلمرو گمرکی کشور وارد میشوند جامه دانها و بسته هایی همراه داشته باشند که در مدت توقف نیازی به استفاده از آنها نباشد، میتوانند درخواست نماینده به منظور احتراز از تشریفات بازرسی گمرک در موقع ورود و خروج در انبار گمرک به امانت نگهداری شود.

تحویل مجدد بسته ها به صاحب آن برای خروج از قلمرو گمرکی کشور در مقابل اخذ قبض انبار مذکور که در پشت آن، ذینفع رسید داده و به تصدیق مأمور صلاحیت دار گمرک میرسد انجام خواهد شد .

تبصره : اگر این کالاها تاپایان مهلت مقرر درماده 24 قانون که مفاد آن به هنگام تحویل کالا به ذینفع تفهیم خواهدشد ازقلمرو گمرکی کشور خارج نشده یا با انجام تشریفات مقرر وپرداخت وجوه متعلقه ازگمرک ترخیص نگردد، کالا متروکه محسوب ومقررات مربوطه درمورد آن اعمال میشود.

ارز و ریال ایرانی :

ورود ارز خارجی طبق مقررات بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تا میزان 10/000 دلار و معادل آن به ارزهای خارجی مجاز بوده و بیش از آن مستلزم اظهار آن به گمرک و ثبت اطلاعات در درگاه الکترونیکی نزد گمرک به آدرس اینترنتی http://cdf.irica.ir بوده و پس از تحویل ارز نزد بانک ملی و اخذ رسید چاپی با کد رهگیری مجاز میباشد .

توجه 1 : استرداد وجه ارز از بانک ملی پس از تائید مرکز اطلاعات مالی و مبارزه با پولشویی امکان پذیر میباشد

توجه 2 : مسافر ورودی قبل از ورود به کشور می تواند از اظهار ارز بیش از ده هزار دلار ( و یا معادل آن ) انصراف و پس از رعایت تشریفات خروج ، از کشور خارج و ارز خود را مرجوع نمایند.

عدم رعایت مقررات فوق الذکر مشمول مجازات مقرر در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب سال 1392 خواهد شد .

ورود پول ایرانی ( ریال ) به میزان 000 ‚ 000 ‚ 5 ریال مجاز میباشد ورود بیش از آن مشمول مقررات پولی و بانکی کشور میباشد

طلا و نقره :

ورود زیورآلات طلای همراه مسافر از قبیل گردنبند، دستبند، گوشواره، انگشتری، النگو، ساعت و غیره در حد متعارف و برای مصارف شخصی بصورت واحد و تا سقف 150 گرم مجاز بوده و ورود مازاد بر آن منوط به کسب اجازه قبلی از بانک مرکزی میباشد.


پرندگان و حیوانات :

ورود پرنده زینتی تا اطلاع ثانوی به کشور ممنوع میباشد.

ورود و خروج حیوانات اهلی منوط به کسب مجوزهای لازم از سازمان دامپزشکی بوده و پس از تائید و رعایت تشریفات گمرکی مربوطه خواهد بود .

اقلام مخابراتی :

ورود و ترخیص اقلام مخابراتی «تلفن بی سیم و… » منوط به ارائه مجوز از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات میباشد.

گل و گیاه :

ورود و ترخیص گیاهان «گل – نهال و… » انواع بذر منوط به ارائه مجوز از قرنطینه نباتی میباشد.

دارو :

ورود دارو فقط در حد مصرف شخصی قابل ترخیص است، بیش از آن مشمول اخذ مجوزهای قانونی از قبیل وزارت بهداشت و… به علاوه پرداخت حقوق ورودی و سایر عوارض متعلقه خواهد بود .

سیگار و تنباکو :

ورود سیگار برای هر مسافر به میزان یک باکس معادل 200 نخ یا 50 عدد سیگار برگ مجاز میباشد.

همچنین میزان مجاز تنباکو برای هر مسافر 250 گرم است.

توجه :

مواد اولیه و قطعات و لوازم فنی برای واحدهای تولیدی توسط مسافران قابل ترخیص نمی باشد.

اسباب سفر و اشیاء شخصی باید همراه مسافر بوده و یا در زمان توقف وی در خارج به مؤسسه حمل ونقل تحویل و به فاصله یک ماه قبل تا یک ماه بعد از ورود مسافر به گمرک برسد.

چنانچه مسافر به دلایل مختلف نتوانست کالای همراه خود را وارد نماید از یک ماه قبل از سفر می تواند آن را بارنامه و تا یک ماه بعد از ورود می تواند با در دست داشتن گذرنامه، اسناد حمل، قبض انبار و انجام تشریفات گمرکی ترخیص نماید.

فرستنده و گیرنده در بارنامه باید به نام خود مسافر باشد.

یخچال ، یخچال فریزر ، فریزر ، تلویزیون و رادیوضبط به استثنای رادیوضبط پرتابل از فهرست کالای مسافران ورودی با معافیت گمرکی حذف گردیده است.


این ممنوعیت شامل کالای همراه مسافران عادی مبادی مجاز ورودی و مناطق آزاد تجاری صنعتی نیز می باشد.


اقلام همراه مسافر باید به صورت هدیه، سوغات و یا شخصی بوده تا شامل احراز شرایط کالای همراه مسافر گردد و به زبان ساده تر کالا برای فروش نباشد در غیر اینصورت از شمول قوانین مسافری خارج و تابع قوانین تجاری از جمله داشتن کارت بازرگانی، مجوز ثبت سفارش وزارت صنعت، معدن و تجارت، اخذ مجوز از سایر وزارتخانه ها و سازمانها بستگی به نوع کالا خواهد گردید.


ابزارآلات کار همراه کارگران :


آلات و ابزار دستی مستعمل مربوط به کار و حرفه ایرانیان و خارجیانی که برای اقامت دائم به ایران م یآیند مشمول معافیت مسافری بند خ ماده 119 قانون امورگمرکی می باشند مشروط بر اینکه:


الف) اشتغال آن افراد به حرفه و پیشه کار مورد ادعا به تصدیق مقامات کنسولی ایران در کشور محل اقامت قبلی آنان رسیده باشد و در نقاطی که فاقد مقامات کنسولی ایران باشد ارائه گواهی مقامات محلی کفایت میک‌ند.


ب) کالا یک ماه قبل از ورود تا نه ماه بعد از ورود آنان به گمرک برسد.


ج) ماشین آلات و دستگاه ها از شمول این مقررات مستثنی بوده و تابع شرایط ورود طبق قانون مقررات صادرات و واردات میباشد.


د)جنبه تجاری نداشته باشد.


کالای ایرانیان مقیم خارج ( موضوع بند ح ماده 119 قانون امور گمرکی)که محل اقامت خود را ترک می نمایند :


لوازم خانه و اشیای شخصی مستعمل ایرانیان مقیم خارج اعم از مسافر با گذرنامه عادی، خدمت و یا سیاسی که مدت اقامت آنان در خارج یک سال یا بیشتر بوده و لوازم خانه و اشیاء مستعمل اتباع خارجی که برای اقامت به ایران وارد می شوند، مشروط بر اینکه:


الف) لوازم و اشیای مزبور از کشور و محل اقامت مسافر حمل و یکماه قبل تا نه ماه بعد از ورود مسافر به گمرک برسد.


ب) لوازم و اشیای مزبور با وضع و شئون اجتماعی آنان مناسب بوده و جنبه تجاری نداشته باشد.


ج) ظرف مدت پنج سال قبل از آن از چنین معافیتی استفاده نکرده باشند.


د) کارمندان دولت که برای انجام مأموریت یک ساله و یا بیشتر به خارج اعزام می شوند در صورتی که قبل از پایان مأموریت و توقف یک ساله وارد کشور شوند مشمول شرط مدت یکساله توقف مذکور در این بند نخواهند بود.


منظور از اشیاء و لوازم شخصی مذکور در این قانون اشیایی است که عرفا فقط مورد استفاده صاحب آن قرار گیرد و منظور از لوازم خانه اشیایی است که عرفا مورد استفاده خانواده صاحب آن اشیاء هنگام اقامت در یک محل باشد و به تشخیص گمرک با وضع و شئون اجتماعی آنان متناسب بوده و جنبه تجاری نداشته باشد.


خودرو، موتورسیکلت و قایق موتوری شخصی مشمول مقررات فوق الذکر نمی باشد.


ورود موقت خودرو :


براساس ماده 78 قانون امور گمرکی مسافران غیرمقیم ایران می توانند وسیله نقلیه شخصی خود را با رعایت مقررات مربوطه طبق رویه ورود موقت به قلمرو گمرکی کشور وارد نمایند.


ایرانیان مقیم خارج در صورتی می توانند از مقررات این ماده استفاده نمایند که قبل از ورود به ایران حداقل سه ماه در خارج از کشور اقامت داشته باشند.


صدور پروانه ورود موقت برای اتومبیل های مسافران وارده به کشور صرفاً برای آن دسته از مسافران انجام خواهد شد که اولاً مقیم خارج از کشور بوده و ثانیاً شرط سه ماه اقامت متوالی را در کشور مربوطه داشته باشند.


مسافران خارجی و جهانگردان یا ایرانیان مقیم خارج از کشور که دارای شرایط فوق الذکر می باشند و با خودروی شخصی خود وارد کشور می شوند هرگاه برای آن خودرو جواز عبور از کانونهای جهانگردی کشورهای ملحق به (کارنه دوپاساژ) در دست داشته باشند و به گمرک ورودی ارائه دهند م یتوانند متناسب با مهلت ویزا و حداکثر تا سه ماه با توجه به مدت اعتبار جواز عبور بدون الزام به تسلیم اظهارنامه یا تأدیه وجه الضمان به گمرک، از وسیله نقلیه خود در کشور استفاده کنند و در مدت مزبور چندین بار با وسیله خود از را ههای مجاز وارد و خارج شوند.


تبصره 1- وسیله نقلیه در مدت اعتبار پروانه ورود موقت، می تواند بعد از ثبت تاریخ و کنترل های لازم از را ههای مجاز خارج و وارد گردد.

تبصره 2- چنانچه ثابت گردد وسایل شخصی یا وسیله نقلیه شخصی مسافران غیرمقیم ایران که ورود موقت شده، خسارت کلی دیده است، مرجوع کردن آن به شرط واگذاری به گمرک لزومی ندارد.


شرایط ورود موقت خودرو سواری شخصی به همراه مسافر :


خارجیان و ایرانیان مقیم خارج از کشور می توانند با دریافت دفترچه تردد (کارنه دوپاساژ یا تریپ تیک) و تطبیق نام دارنده کارنه مندرج روی جلد دفترچه کارنه با واردک‌ننده خودرو و همچنین تطبیق مشخصات خودرو با مندرجات کارنه از کانون های اتومبیلرانی کشور مبدأ که برای ایران معتبر بوده – با ملحوظ نمودن مندرجات پشت جلد دفترچه مبنی بر اعتبار آن برای ایران و همچنین عدم قید ایران در مهر بیضی شکل ضرب شده بر روی کارنه – و تاریخ اعتبار آن منقضی نشده باشد (تاریخ انقضای اعتبار روی جلد کارنه قید شده است)، نسبت به ورود موقت خودرو به کشور اقدام کنند.


مدت مجاز اقامت خودروهایی که به صورت ورود موقت به کشور وارد می شوند 3 ماه خواهدبود و پس از مدت فوق باید از کشور خارج شود. تمدید مهلت های مذکور منوط به موافقت قبلی گمرک ایران خواهد بود.


خودروهای شخصی که به صورت موقت و برای تردد بیش از ده روز وارد کشور می شوند جهت اخذ پلاک موقت راهور ناجا پس از اخذ گواهی مربوطه از گمرک مرز ورود باید به اولین واحد شماره گذاری راهنمایی و رانندگی که در گواهی صادره از گمرک مرز ورود مشخص شده، مراجعه نمایند.


کسانی که به دلایلی موفق به اخذ دفترچه کارن هدوپاساژ یا تریپ تیک نشده اند، می توانند در مرز ورودی با سپرده نقدی و یا ضمانت نامه بانکی یا تضمین بیم هنامه نسبت به اخذ پروانه ورود موقت با رعایت شرایط مقرر (در صورت ایرانی بودن اولاً مقیم خارج باشند و ثانیاً حداقل سه ماه اقامت متوالی در خارج از کشور و در مورد خارجیان داشتن ویزای معتبر توریستی) اقدام نمایند. این روش به دلیلطولانی بودن مراحل اداری توصیه نمی شود.


دوراظهاری ورود موقت


با استفاده از سامانه پنجره واحد تجارت فرامرزی امکان دوراظهاری ورود موقت به طور تمام سیستمی، بدون حضور فیزیکی اشخاص در گمرکات اجرایی و در تمام ساعات شبانه روز امکان پذیر گشته است.


در گذشته انجام اظهار ورود موقت مستقیماً توسط گمرک ایران و از طریق گمرکات اجرایی انجام می گرفت و صاحبان کالا با مراجعه حضوری به گمرک مورد نظر اقدام به ارائه اسناد مورد نیاز ازجمله فاکتور، بارنامه، قبض انبار و… می نمودند که این اقدام باعث افزایش زمان انجام تشریفات ترخیص و اسراف در وقت و هزینه خدمت گیرندگان شده و احتمال وقوع تخلفات به دلیل ارتباط حضوری اشخاص و تبادل فیزیکی اسناد و مدارک را به شدت افزایش داده بود.


اکنون با وجود امکان دوراظهاری ورود موقت در سامانه پنجره واحد تجارت فرامرزی صاحبان کالا پس از یک بار مراجعه حضوری به گمرک اجرایی و اخذ نام کاربری و رمز عبور سامانه پنجره واحد با مراجعه به این سامانه از طریق اینترنت، دوراظهاری ورود موقت را انجام داده و مدارک و اسناد اسکن شده را در سامانه بارگذاری می نمایند.


پس از انجام دوراظهاری، از آن پس، کاربر بدون حضور فیزیکی در گمرک، از روند پیشرفت فرآیند ترخیص کالای خود مطلع شده و از مراحل تشریفات قانونی اظهارنامه گمرکی خود آگاه می گردد.


قوانین گمرکی مربوط به ورود جهانگردان :


براساس ماده 77 قانون امور گمرکی مسافران غیرمقیم ایران می توانند علاوه بر لوازم شخصی که به طور قطعی قابل ترخیص است، اشیایی از قبیل جواهرآلات شخصی، اشیاء قابل حمل از جمله دوربین عکاسی و فیلمبرداری با مقدار متناسب فیلم و نوار یا ملزومات آن، پروژکتور فیلم یا اسلاید، دوربین چشمی، آلات موسیقی، ضبط و پخش به همراه نوار و لوح فشرده، گیرنده رادیویی، تلویزیون، ماشین تحریر، ماشین حساب، رایانه شخصی، کالسکه بچه، صندلی چر خدار (ویلچر)، لوازم و تجهیزات ورزشی، تلفن همراه، جعبه وسایل کمک های اولیه، تجهیزات پزشکی قابل حمل مورد نیاز مسافر و قایق پارویی را که براساس آ یین نامه اجرایی تع یین می گردد طبق رویه ورود موقت با ارائه تضمین به قلمرو گمرکی وارد نمایند.


براساس آیی ننامه اجرایی قانون توسعه صنعت ایرانگردی و جهانگردی مصوب 1370 ، علاوه بر کالاهای قابل ورود توسط مسافران و اعمال معافی تهای گمرکی، هر جهانگرد می تواند کالاهای مشروح زیر که جنبه تجاری نداشته وعرفاً می تواند همراه داشته باشند به کشور وارد و به هنگام خروج از کشور خارج نماید.


جواهرات شخصی، یک دستگاه دوربین عکاسی، یک دستگاه دوربین ویدئو یا فیلمبرداری غیرحرفه ای، یک دستگاه دوربین چشمی، یک دستگاه وسیله موسیقی قابل حمل، یک دستگاه رادیو پخش و ضبط قابل حمل، یک دستگاه کامپیوتر شخصی قابل حمل، جعبه وسایل کم کهای اولیه، یک چادر اردویی با وسایل آن، وسایل ماهیگیری، وسایل ورزشی از قبیل قایق تفریحی کوچکتر از 5/ 5 متر، وسایل اسکی معمولی و آبی و راکت، تنیس و وسایل مشابه فهرست مشخصات وسایل فوق الذکر در برگه «کالای همراه جهانگرد » در گمرک ثبت می شود.


قوانین گمرکی مربوط به ورود خبرنگاران خارجی :


خبرنگاران رسانه های خارجی هنگام ورود به کشور با ارائه کارت خبرنگاری متعبر می توانند کلیه وسایل و تجهیزات خبری از جمله رایانه دستی، دوربین عکاسی و فیلمبرداری، ،ضبط و دیگر امکانات مورد نیاز جهت تهیه خبر در عرف بین المللی پس از ثبت در برگه اعلام ورود توسط گمرک را وارد کشور نمایند و در هنگام خروج نیز عیناً این وسایل را خارج کنند.


خبرنگاران می توانند وسایل مخابراتی از جمله تجهیزات ماهواره ای بی سیم، تلفن و دیگر وسایل مرتبط همراه خود را نیز با اخذ مجوز از سوی سازمان مقررات و ارتباطات رادیویی به صورت ورود موقت وارد کشور نمایند.


خبرنگاران با اخذ دفترچه کارنه دوپاساژ (تریپ تیک) و یا اخذ پروانه ورود موقت می توانند خودروهای خود را وارد و پس از انجام مأموریت از کشور خارج کنند. (با دفتر واردات کنترل شود )


کالاهای ممنوعه :


براساس قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران، ورود برخی کالاها و یا صدور آنها به طور کلی ممنوع است.


بعضی از این کالاها عبارتند از:


1. مشروبات الکلی


2. وسایل قمار


3. اسلحه سرد

و گرم و مواد محترقه و منفجره


4. مواد مخدر


5. نشریات، تصاویر، فیلم، عکس و هر کالایی که مغایر شئونات مذهبی و ملی کشور باشد


6. هر نوع نوشته مخالف مذهب رسمی کشور و یا مخل نظم و عفت عمومی و شئون ملی


7. سایر کالاهایی که منع شرعی و قانونی دارند، و یا ورود و صدور آن به موجب جدول تعرفه گمرکی ممنوع شناخته شده است.


توصیه و هشدار :


1-جاسازی هرگونه کالا و اختفاء آن از دید مأموران گمرک قاچاق تلقی می شود و مشمول مقررات مربوط به قاچاق کالا خواهد بود.


2-هزینه هایی که بابت اضافه بار از مسافرین توسط شرکت های حمل و نقل دریافت می شود هیچگونه ارتباطی با حقوق ورودی گمرکی ندارد و این شرکتها با توجه به شرایط خود و مقررات خود بار همراه مسافر را پذیرش می نمایند، اما ملاک ارزیابی در گمرک ارزش کالا است .


3-از تحویل گرفتن کالای دیگران خودداری نمایید چرا که هرگونه مسئولیت قانونی آن به عهده شما می باشد و چنانچه هر نوع تخلف گمرکی کشف شود شما باید پاسخگو باشید .


4-حتی الامکان سبک سفر نمائید تا با کاهش زمان تحویل کالا در کمترین زمان ممکن تشریفات گمرکی را به پایان رسانید .


5- به منظور حمایت از صنایع و تولیدات داخلی و کاهش میزان بیکاری حتی الامکان از خرید کالای خارجی اجتناب نمایید .


6-هنگام خروج از کشور چنانچه بیمار هستید و دارو همراه خود دارید باید حتماً نسخه پزشک داشته باشید.


خرید بلیط هواپیما

بدلیل گذشت 15 دقیقه از زمان آخرین بروز رسانی باید جستجوی خود را تکرار نمایید.


جستجوی جدید
×
English العربی

راهنمای نصب اپلیکیشن iOS

1. در مرورگر سافاری در نوار پایین همین صفحه این دکمه را فشار دهید :

2.در منو باز شده ردیف پایین را به سمت چپ بکشید (در iOS13 به سمت بالا بکشید) و این دکمه را فشار دهید :

3. در بالای صفحه این دکمه را فشار دهید :

4. پس از بستن مرورگر، آیکون اپلیکیشن به گوشی شما اضافه شده و آماده استفاده میباشد.

1.في أسفل متصفح Safari ، انقر فوق :

2.في القائمة المنبثقة ، اسحب الصف السفلي إلى اليسار (iOS13 اسحب إلى أعلى) واضغط على هذا الزر:

3. في الجزء العلوي من الشاشة ، اضغط على هذا الزر:

4. بعد إغلاق المتصفح ، أيقونة التطبيق على الهاتف لقد أضفت وجاهزة للاستخدام.

1. In the toolbar on the bottom of the Safari browser, click on :

2. Select the :

3. In the next step, in the top right corner, click on :

4. A shortcut of the app will appear on your home screen, and the app is ready to use.